ATT SKAPA ETT GOTT KAFFE ÄR EN KONSTART

RANTZAU

Smörkola, marsipan och mandel

”Diverso tempora diversa fata”

Var det de sista orden som Daniel Rantzau uttalade när kanonkulan från Warbergs fästning kom farande mot honom? Antagligen inte men skilda öden vid skilda tider är ju vad som gäller för kaffebönorna vid rostning – olika bönor och olika tider ger ju olika karaktärer på kaffet. Detta kaffe består av noga utvalda bönor som är omsorgsfullt rostade i vårt microrosteri i Varberg. Rostningsgraden är mellanrost för att lyfta fram de karaktärsdrag som just detta kaffe har. Kaffet gör sig lika bra med som utan mjölk. Här finns smak av smörkola, marsipan och mandel.

 

KOCKENBURG

Rund, balanserad, nötig, viss söttma

”Lux in tenebris”

Om den danska hären med Daniel Rantzau i spetsen ska bekämpas, gäller det att flytta kanonerna på Varbergs fästning till närmsta glugg. Det kan med fördel göras i en tunnel som är utformad som Kockenburg i bastionen grå munken.

Nackdelen med utformningen är att inte mycket ljus kommer in. Därför blir det ganska mörkt, precis om detta kaffe. Detta är ett mörkrostat kaffe som består av noga utvalda bönor och är runt och balanserat i smaken med viss sötma och nötighet. 

 

JULKAFFE 2017

Mandel och torkade frukter

Årets julkaffe består av särskilt utvalda arabicabönor från Centralamerika och Etiopien. Balanserad syra och fruktighet med undertoner av mandel och torkade frukter.

Meltzers Kafferosteri Warberg
Att skapa ett gott kaffe är en konstart. Det är också en komplicerad teknisk process som täcker in alla naturvetenskapliga grenar. Och med en teknisk utbildning i botten skapar Mikael Meltzer fantastiskt kaffe. Men det är inte bara rostningen som är viktig.
INSTAGRAM