Om oss

Vi är det lilla kafferosteriet som ännu inte har lämnat hemma-garaget men som växer långsamt och stadigt åt rätt håll.

Vi väljer bönor med omsorg och handlar kaffe med så få mellanhänder som möjligt. Vi väljer gärna certifierat kaffe, men det händer även att vi hittar kaffe från mindre gårdar som inte har möjligt att certifiera sig, men som har mycket goda intentioner och framför allt gott kaffe. Rosteriet drivs av jakten på frågan hur får man till en god och hållbar kopp kaffe.

Bakgrund

Mikael Meltzers tekniska utbildning krävde vakna nätter och stort fokus. Under studietiden växte kärleken till riktigt gott kaffe fram. Kaffet visade sig vara det bästa med att plugga.

Att skapa ett gott kaffe är en konstart. Det är också en komplicerad teknisk process som täcker in alla naturvetenskapliga grenar. Och med en teknisk utbildning i botten skapar Mikael Meltzer fantastiskt kaffe. Men det är inte bara rostningen som är viktig.

Bönornas ursprung är också av största vikt. Meltzers kafferosteri baseras på nördighet. Att ha koll på var bönorna kommer ifrån och behandla dem därefter är oerhört betydelsefullt. Vi har stenkoll på detaljerna, så att du kan fokusera på upplevelsen.

Mikaels första kafferost blev snabbt för liten. Meltzers kafferosteri går nu för högtryck och producerar flera spännande varianter.